Dana 14.6.2016. u Ambasadi Republike Češke u Beogradu održana je prezentacija privrednog društva ASIO, spol. s r.o. na temu „Tehnologije za prečišćavanje industrijskih i sanitarno-fekalnih otpadnih voda“. Skup je organizovan u saradnji sa partnerskom kompanijom Orbal Corp d.o.o.

Skup se nadovezao na uspešnu prezentaciju privrednog društva ASIO u 2014. godini. U ime organizatora prezentaciji je prisustvovao tehnolog Ing. Petr Straka, predstavnici ogranka ASIO u Hrvatskoj i beogradskog partnera Orbal Corp d.o.o.

Prezentaciju je otvorila ambasadorka Ivana Hlavsova, koja je, pored ostalog, istakla bogato iskustvo i dokazane tehnologije čeških firmi u oblasti prečišćavanja otpadnih voda. Oblast zaštite životne sredine ima prioritetan značaj u pristupnim razgovorima sa EU. Republika Češka je spremna da podeli svoja dobra i loša iskustva u toj oblasti.

Prezentacija je naišla na veliko interesovanje oko 40 zvanica iz sektora vodoprivrede, hemijske i prehrambene industrije i organa lokalne samouprave. Firma ASIO se pozicionirala na srpskom tržištu kao kvalitetan i pouzdan dobavljač i sa potencijalnim partnerima razmatrane su mogućnosti za dalje proširivanje saradnje.